En av de äldsta privata barnläkarmottagningarna

Barnläkarna i Täby centrum har funnits och drivits i privat regi och med avtal med Stockholms Läns Landsting sedan 2001.
Vi är därmed en av de barnläkarmottagningar som drivits i privat regi längst i hela Stockholm. I maj 2014 gick vi in i Vårdval Barn i Stockholm vilket även det är ett uppdrag av Stockholms Läns Landsting, nuvarande Region Stockholm.

 

Förutom barnläkare, barnsjuksköterskor och undersköterska har vi ST-läkare inom barnmedicin, allmänmedicin och barnpsykiatri hos oss. Dessa arbetar i block om 3-6 månader och med kontinuerlig handledning av våra erfarna barnläkare. Vi har nu under coronapandemin extrapersonal som hjälper oss med den förhöjda hygienen. Ibland har vi även läkar- och sjuksköterskeelever på studiebesök.

Vårt uppdrag

Vi har avtal med Region Stockholm inom ramen för Vårdval barn och tar emot barn och ungdomar mellan 0 - 17 år och som har barnmedicinska besvär och behöver träffa barnsjuksköterska eller barnläkare. Vi har även många års erfarenhet av ADHD-utredningar och behandlingar liksom vi har erfarna psykologer som kan hjälpa dig eller ditt barn eller ungdom inom ramen för Första linjen mot psykisk ohälsa om det behövs.

Vi som arbetar här

Vi som arbetar på Barnläkarna i Vallentuna BUMM är barnläkare, barn och ungdomspsykiatri och barnsjuksköterskor med många års erfarenhet av barnsjukvård och hälsovård och vi har arbetat både på barnsjukhusen i Stockholm, andra BUMM-mottagningar i länet, neonatalavdelningar, BVC och skolhälsovård. Vi har även blivande allmänläkare och barn- och ungdomspsykiatri som arbetar under handledning av oss. Det förekommer även att vi har läkar- och sjuksköterskestuderande på besök och som i så fall gärna vill vara med på besöken.

Angelika.jpg

Angelika

Överläkare, Specialist barn- och ungdomspsykiatri

Charlotte.jpg

Charlotte

Överläkare, Med Dr, barnläkare

Elaine.jpg

Elaine

Barnsjuksköterska

Ellionor.jpg

Ellionór

Barnsjuksköterska

Hans.jpg

Hans

Verksamhetschef, Docent, barnläkare

Helena.jpg

Helena

 Barnsjuksköterska

Lisa.jpg

Lisa

Sjuksköterska

Malin.jpg

Malin

Barnsjuksköterska

Michaela.jpg

Michaela

Överläkare, barnläkare

Svetlana.jpg

Svetlana

Överläkare, barnläkare

Therese.jpg

Thérèse

Barnsjuksköterska

Annica

Undersköterska

Emil

ST-läkare barnmedicin

Ylva

Barnläkare

ST-läkare

Vi har kontinuerligt ST-läkare inom allmänmedicin och barnpsykiatri

Konst01.jpg

Vi tycker att det är viktigt att barn och unga (och vuxna) har en fin miljö kring sig till exempel på en barnmottagning. Därför har vi bland annat mycket konst på mottagningen. Mottagningen sponsrar även unga och inte etablerade konstnärer genom att låta dem ställa ut på Soonfamous Galleri som ligger i vårt kontor på Vattugatan 4 i Sundbyberg. För information se www.soonfamous.nu.

Om du är intresserad av konst, eller kanske vill ställa ut. Följ på #soonfamous_galleri eller titta på www.soonfamous.nu eller maila på info@soonfamous.nuVälkommen!

  • Instagram

Mottagningen sponsrar en skola i Gambia med ett anslag på 20 000 - 30 000 kr. per år. Detta har bland annat betalat byggnation av förråd, tvättstuga, skolsalar, renovering av lokaler, myggnät mot malariamyggor, hygienartiklar i samband med hotande ebolaepedemi, 100 skolbänkar, katedrar och stolar, jordglobar och leksaker. Barnen som går i skolan är antingen föräldralösa eller har föräldrar som inte har råd att betala för barnens skolgång.

För 700 kronor per år kan du betala ett barns skolgång. Se www.gamcin.de

Gambia02.jpg

Mottagningen bidrar även till Bris med 10 000 kr per år. Bidra du också till Bris - Barnens rätt i Samhället. www.bris.se

BARNLÄKARNA I TÄBY BUMM

TELEFON: 08-544 737 90

Vi har TeleQ och ni får en tid vi ringer tillbaka på.

ÖPPETTIDER:  Måndag - Torsdag 8.00 - 16.00, Lunch 12.00 - 13.00, Fredag 8.00 - 13.00

©2020 Barnläkarna i Täby BUMM